grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarımız İş Birliği Alanlarını Genişletmeye Devam Ediyor.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi son olarak Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından 5 Yıldızlı Üstün Performans Belgesi ile ödüllendirildi

Gündem Yayın: 13 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 13.12.2023 19:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kalite Yönetim Sistemi alanında önemli bir mesafe kat eden üniversitemiz, Ar-Ge alanında da yerel ve ulusal anlamda iş birliklerini arttırmaya devam etmektedir.

 

Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı ekibi, Tübitak Marmara Araştırma Merkezi (TÜBİTAK MAM) Gıda Enstitüsü Gıda İnovasyon Teknolojileri Araştırma Grubuyla bir araya geldi. 8 Aralık 2023 tarihinde TÜBİTAK-MAM Gebze Yerleşkesinde gerçekleşen görüşmeye Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Çınarlı, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şefik Tekle ve Öğr. Gör. Esra Çınarlı katılırken Araştırma grubundan Başuzman Araştırmacı Dr. Öznur Karaoğlu, Başuzman Araştırmacı Dr. M. Banu Bahar, Başuzman Araştırmacı Ebru Pelvan ve Kıdemli Uzman Araştırmacı Dr. Bülent Karadeniz katıldı. Üniversitemizin Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma ve Pilot projeleri hakkında bilgilendirme yapılarak ortak çalışma alanlarıyla ilgili görüş alışverişi gerçekleştirildi.

 

Ayrıca TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri öncülüğünde, gıda sektörünün Ar-Ge ve İnovasyon kabiliyetinin artırılarak daha büyük hedefleri gerçekleştirmesinin önünü açma misyonuyla kurulan Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) hakkında araştırma grubunca Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı ekibine sunum yapıldı. Üniversitemizin de ilgili platforma üyeliği konusunda protokol ve sözleşmeleriyle ilgili görüşmeler gerçekleştirildi.  Daha sonrasında TÜGİP TÜBİTAK MAM Gebze yerleşkesinde Yaşam Bilimleri Gıda İnovasyon Merkezinde çok çeşitli gıda ve içecek grupları için 8 adet tam donanımlı ve son teknolojiye sahip pilot işleme hatları (Fermente Meyve Ürünleri, Nar ve Meyve Suyu İşleme, Fındık Ürünleri İşleme, Bitkisel Ekstraksiyon ve Çay İşleme, Deniz Ürünleri İşleme, Hazır Yemek İşleme, Minimal İşlenmiş Gıda, Starter Kültür ve Süt Ürünleri Hatları) ziyaret edildi.

 

İlerleyen dönemlerde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve TÜBİTAK MAM iş birliğinde ortak proje yapılması konusunda görüşmeler gerçekleştirilerek ziyaret sonlandırıldı.

 

 

 

 


#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.