grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

AÇIKÇA! KIRŞEHİR’DE TARIM. HAYVANCILIK. GIDA DENETİMİ… TARIMSAL PROJELER…

Kırşehir’de oluşmuş olan Mutlak tarım alanlarında, meralarda vahşice yapılan ulufe dağıtılır gibi verilen maden arama ruhsatları. Talan edilip özel mülkiyet gibi sürüp eken. Hazine arazilerine çökme girişimleri! Çöken ve yağmalayan anlayış…

Gündem Yayın: 16 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 16.01.2024 20:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

AÇIKÇA! KIRŞEHİR’DE TARIM. HAYVANCILIK. GIDA DENETİMİ… TARIMSAL PROJELER…

Bir sohbet ziyareti…

Dün İlimize yeni atanan İl tarım Müdürü Sayın Mustafa İlmeç beyi Ahi Haber olarak ziyaret ettik. Kentte tarım ve Çevresel değerleri ve Tarımda öncelikleri konuştuk. İl Müdürü Tarımsal ve uygulanabilir tarımsal projeler ile ilgili bilgi verdiler. Ayrıca; raf ömrü, gıda, üretim konusunda hijyen konusu ile başlayan gıda denetimi yapan ekibin başında alanda çalıştığını ve örnekleri bizle paylaştılar.

Kırşehir’de dinleyen, bilgi alan, paylaşan anlayış, sadece Kırşehir’e değil ülkeye hizmet etmiş olur.

Kamu yönetimi, bir yönü ile kamu yararını gerçekleştirmeye çalışan yönetsel bir eylem alanı temel varlık nedeni, ‘kamu yararını’ gerçekleştirmektir. Kamu yararında amaç kişilerin bireysel faydasından ziyade toplumun bütününün yarar ve çıkarını hedefler…

Bu meyyalde; Kırşehir’de oluşmuş olan Mutlak tarım alanlarında, meralarda vahşice yapılan ulufe dağıtılır gibi verilen maden arama ruhsatları. Talan edilip özel mülkiyet gibi sürüp eken. Hazine arazilerine çökme girişimleri! Çöken ve yağmalayan anlayış… Sınır tanımayan, Maden şirketlerinin aymazlığından… Köy Muhtarların çıkar ve menfaat uğruna bu alanların tahribine göz yumduklarını, gerçeklerin nasıl saklandığını… Su kirliliği, yakılan sazlık alanların tarıma kiralanması.

Sazlık alanların sürümü ile ortaya çıkaran karbon… Aşırı kimyasal ilaç, pestisitlerle yapılan tarım… Oluşan aşırı kimyasal kirlilik ve bu kirlilikle yapılan üretimler… Hirfanlı baraj gölünde faaliyet gösteren balık üretme çiftliklerinin denetimsizliklerini. Orta Kızılırmak havzasında yapılan sulu tarım sonucu aşırı kirliliğin varlığı… Şeker Fabrikasının atık çamuru ve sıvı atığın Kızılırmak’a bırakıldığı.

Kocabey Kavaklığının tarihsel süreçleri. Yağmalanması ve Devletin bölgeye yaptığı milyonlarca lira yatırımları ve denetimsizlik konusunu kendileriyle paylaştık. Bize sabır gösterip dinlemesi ve çözüm için araştırmalar.

Seyfe Gölü havzası içinde yapılan hayvancılık ve tarım ile ilgili ortaya çıkan kirlilikler, aşırı su kullanımı ve kaçak kuyuların varlığını da kendileriyle paylaşma fırsatı bulduk.

Müdür beyin bize aktardığı bilgilerden edindiğimiz düşünce denetimin sıklaştırılarak yasal tüm önlemlerin alınacağı yönünde olup, hazırladıkları projelerle küçük çiftçiden başlayarak Tarımda devlet desteğinin gerçek sahiplerine verileceğini ve yanlarında olacaklarını açıkladılar.

Arşivden çıkan bir albüm.

1975 yılında ve daha önceki yıllarda Kırşehir’de yapılan,  Tarım, Hayvancılık, Arıcılık, Kümes hayvanları ve üretim. Makineli tarım. Sahada çalışan, çiftçi ile yan yana olan dönemin personellerini de içine alan onlarca fotoğraf. Bu fotoğrafların bir pano çerçevesinde sergileyeceklerini ifade ettiler.

Gazetecilik bir etik işidir. Gazetecilik eğitimi olmayanların gazeteci kisvesi içinde çevreye ahkam kesmesi kadar basit ve absürt davranış biçimi olamaz. Gazetecilik kamu görevidir. Saygınlık ister. Masalarda konu mankeni olmak gazetecilik değildir."Bak YAZARIM ha"Haşa allah'mı oldunuz.Gazeteci olun azıcık.Kamu kurumlarını tehtit etmekle gazetecilik olunmaz.Bunu bizden sonra gelen,gazetecimi bilmiyorum ama,bu konuyu çok iyi bilirler.Küçük bir anektot düşelim istedim..

Kamu görevlilerinin bu görevlerini yerine getirirken hukuki ve ahlaki bazı ilkelere bağlı kalmaları beklenir. Kamu görevlileri kamu adına, kamu yararı için, kamunun verdiği yetkilerle kamu gücünü kullanarak hizmet verirler. Esasta da bu böyle olmalıdır. Kamu görevlilerinin, kamu yararını ön planda tutmak yerine, siyasi talep ve istekler ön plana aldığı durumlarda, kamuda yozlaşmalar, suiistimaller ve yolsuzluklar olması mümkündür.

Tüm bunların sonucunda ise, kamu hizmeti iyi verilemeyecek, kıt olan kamu kaynakları etkili, ekonomik ve verimli kullanılmak yerine tek veya birkaç kaynağa aktarılacak skandallar ortaya çıkacak sonuçta vatandaşlar devlete olan güveni azalacaktır...

Kamu yönetiminde etik davranış ilkeleri ile varılmak veya elde edilmek istenen amaç, devlette ve toplumda yolsuzluğu ve genel olarak yozlaşmayı önlemek ve dürüstlüğü hâkim kılmaktır. Çünkü kamu hizmeti halkın kamu görevlilerine belirli bir amaç için kullanılmak üzere verdiği bir ‘emanet’ olup, kamu görevlileri, bu emanetin bilincinde olarak kamu hizmetlerini etkin, verimli ve dürüst bir şekilde yürütmeli; görevlerini yerine getirirken ve takdir yetkilerini kullanırken mesleki etik ilke ve standartlara bağlı kalmalıdır. Biz Gazeteci olarak bu etik değerlere özen göstermekteyiz.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç’e, Ahi Haber ve okuyucularımız adına; yeni görevlerinde başarılar dileriz.

Yalanla beslenen toplumların doğruları bulması mümkün değildir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.