grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de O Bölgeye 2 Bin Fidan Dikilecek

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, 29 Ekim 2023 Pazar günü saat 11.00’da Kervansaray Mahallesi Şehit Behçet Dinç Caddesi’ndeki (Mehtap Tepesi üzeri) 10 Bin metrekarelik alanda Fidan Dikimi gerçekleştirilecek.

Gündem Yayın: 25 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 25.10.2023 20:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Daha önce 30 bin metre kare bedemlik-meşe, 17 bin metre kare Lavanta- Kırşehir Gülü, Özbağ Selafur mevkiinde 54 bin metre kare, Kır-Köy Kampüsünde 52 bin metre kare ve Kervansaray Mahallesi’nde (Engelsiz Hatıra Ormanı) yaklaşık 15 Bin metre kare alanda olmak üzere 168 bin metre karelik bir alanı yeşillendirip ağaçlandırmasını yapan Kırşehir Belediyesi ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor.Buna göre ;  Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, 29 Ekim 2023 Pazar günü saat 11.00’da Kervansaray Mahallesi Şehit Behçet Dinç Caddesi’ndeki (Mehtap Tepesi üzeri) 10 Bin metrekarelik alanda Fidan Dikimi gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu konuya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi :

Küresel ısınmayla birlikte maalesef yeşilin de yok olduğunu görüyoruz. Biz Kırşehir Belediyesi olarak, kişi başına düşen yeşil alan oranını göreve geldikten bu yana yükselttik ve çalışmalarımız bu yönde artarak devam ediyor. Ağaç olmazsa yaşam da olmaz. Küresel ısınma sonucu havaların 1 derece ısınması bile doğal dengenin bozulmasına yetiyor. O nedenle de ağaçlandırma yapmak çok önemli.

Kırşehir Belediyesi olarak; “Daha Yeşil Bir Kırşehir İçin, Geleceğimizi Hep Birlikte Yeşertelim” diyoruz. Doğanın bize verdiği şeyleri düşünecek olursak, bizim de doğaya vereceğimiz en güzel hediye kuşkusuz ağaç dikmek olacaktır.

Bir fidanı toprakla buluşturmak, büyütüp yeşermesini sağlamak, kendimiz ve çocuklarımızın geleceği için yapmamız gereken en önemli şeylerden biri olacaktır. Kırşehir Belediyesi olarak “Daha Yeşil Bir Kırşehir”i yaratmak için çalışma yürüten herkese de destek oluyoruz.

Diktiğimiz her fidanla, geleceğe daha güzel ve daha yeşil bir Kırşehir bırakmayı amaçlıyoruz. Küresel ısınmanın, iklimsel dokunun bozulmasının ve aşırı derecede betonlaşmanın önüne geçmek için çocuklarımıza ve gençlerimize doğa sevgisini kazandırmak en büyük görevimizdir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras; onların rahat bir şekilde yaşayabilecekleri tertemiz ve yemyeşil bir Kırşehir’dir; Dünyadır.

29 Ekim’de, Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünde Kervansaray Mahallesi Şehit Behçet Dinç Caddesi’nde (Mehtap Tepesi üzeri) 2 Bin adet Fidanı toprakla buluşturuyoruz. Tüm Cumhuriyet sevdalısı hemşehrilerimizi Fidan Dikimi etkinliğimize katılmaya davet ediyor ve Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.