grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

PKK'lı Teröristler Tarafından Katledilen Kırşehirli Öğretmen Ailesi

30 yıl önce her ikisi de Kırşehirli olan Bayram Tekin ve Yasemin Tekin öğretmenler ve kızları Betül, Bitlis'te PKK'lı teröristler tarafından katledilmişti. Yasemin öğretmen 8 aylık hamileydi. PKK'lı vahşiler , 8 aylık bebeğe bile kurşun yağdırmışlardı.

Yaşam Yayın: 24 Kasım 2023 - Cuma - Güncelleme: 24.11.2023 21:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
Bayram Tekin; Kırşehir’in Çiçekdağı’nda, 18 Nisan 1964’te baharın coşkun günlerinde gözlerini dünyaya açtığında, ailesine bayram sevinci yaşatmıştı… Bozkırın kavruk ama yüreği vatan sevgisi ile dolu Türk çocuklarından biriydi. Üstelik hem bilime hem de öğretmenliğe aşıktı da. Türkiye’nin hiçbir köyünde çocuklar bilimden, bilgiden uzak kalmasın, karanlıklara hapsolmasın diye, eşiyle birlikte terörün en azgın zamanlarında, terörün en yoğun olduğu yerlerden birine öğretmen olarak gitti. Yakmaya çalıştığı aydınlığın ateşini, 25 Ekim 1993’te Bitlis’in Yolalan beldesine bağlı Düzköy’de PKK’lı teröristlerin kurşunları söndürdü. Bu dünyadan hayalleri yarım kalarak, gözleri önünde 8 aylık hamile karısı ve 3 yaşındaki kızının katledildiğini görerek mahzun gitti.
 
Yasemin Tekin; 29 Temmuz 1962 yılında, Osmaniye’nin sarı sıcak günlerinde, güneşe bile kıskançlık hissettirecek kadar iç ısıtan bir neşe ile aileye katıldı…Eşi gibi Çiçekdağı nüfusuna kayıtlıydı.... Adı gibi Yasemin mi kokuyordu, annesi yasemin gibi güzel, berrak, insanın içini ferahlatan aydın bir Türk kadını mı olsun diye bu adı koydu bilinmez. Avuçlarıyla içirdiği aydınlığı 25 Ekim 1993’te, Bitlis’in Düzköy’ünde PKK’lı teröristler kurşunlarıyla söndürdü. Üstelik dünyaya getireceği bir Türk çocuğuna da 8 aylık hamile idi öldürüldüğünde.
 
Betül; 1990 yılında onurlu, faziletli eğitim neferi bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi… Onurlu, namuslu, faziletli, iffetli kadın demekti Betül… Anne ve babası, insan adıyla yaşar düsturuyla mı bu adı verdi bilinmez ama, 25 Ekim 1993’te, daha 3 yaşında iken doğmamış kardeşi, annesi ve babasıyla birlikte PKK’lı teröristlerin kurşunlarıyla öldürüldü. Bitlis Düzköy’de… Adına yaraşır onurlu, faziletli bir hayat kurmasına, alçaklar müsaade etmeden 3 yaşında, ekmek kırıntılarını boğazına dizerek katlettiler dünyalar güzeli Betül’ü…
 
Bir aileyi âdeta soykırıma tâbi tutarak yok eden PKK ve onun tetikçilerinden biri olan Sami Demirkıran, itirafçı olup “Ürperten itiraflar” adını verip bir kitap yazdı. Bir aileyi doğmamış çocuğuyla birlikte katledenler kitap yazacak kadar, “bedel ödeyerek cezalarını çekerken(!)” Yasemin, Bayram ve Betül’ü toprağa verişimizin 27’inci yılındayız bugün… İtirafçı terörist 30 yıl önce o günü böyle anlatıyor kitabında; “Diğer okuldan silah sesleri geldi. Okul yakındı. Oraya gittim. Onların eylemi daha feci idi. Bir öğretmen, sekiz aylık hamile eşi, bir de kız çocuğunu, Fidel Kod’un grubu öldürmüştü. Öldürülen hamile kadının karnı da kurşun delikleriyle yarılmış, çocuğun başı dışarı fırlamış. Kız çocuğu iki yaşında mı, üç yaşında mı ne… Baktım elinde ekmek kırıntıları vardı. Öldürülürken herhâlde ekmek yiyordu. İki ayrı eylem gerçekleştirerek üç erkek öğretmen, bir genç kadın ve üç yaşlarında bir çocuğu öldürmüştük. Bizim grubun öldürdüğü öğretmenlerin adları Abdurrahman Nafiz Özbağrıaçık ile Ergin Komut. Fidel’in öldürdüğü karı-koca öğretmenlerin adları Bayram Tekin, Yasemin Tekin, çocukları Betül’dür.”
 
Gülcan Havva Eraslan
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.