grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

İLHAN:

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN MEMUR MAAŞ ARTIŞINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNE DAİR ELEŞTİRİLERDE BULUNDU

Gündem Yayın: 11 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 11.07.2023 22:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, torba kanun teklifinde yer alan yetersiz maaş artışı ve yeni vergilere yönelik bir dizi eleştirilerde bulundu ve seyyanen yapılacak olan ödemenin ileriki dönem memur maaş artışlarında dikkate alınmayacağına vurgu yaparak konuşmasında ilk olarak şu hususlara yer verdi: "Emeklilere yaptığınız kurnazlığı memurlarımıza yapmayın dedik ama bizi AKP olarak yine şaşırtmadınız. Kanun teklifi bekleneni karşılamaktan uzaktır. Örneğin, seyyanen verilecek olan 8.077 lira sadece çalışanlara ve ilave ödeme olarak verilecek. Kısacası, bu seyyanen artışın 2024'te gelecek memur maaşı zammına, tazminat ve diğer ödemelere herhangi bir katkısı olmayacak."

İLHAN: "TORBA TEKLİFİN AĞIR FATURASI VATANDAŞA YANSITILDI!"

İLHAN, torba teklif kapsamında yer alan düzenlemelerin ağır faturasının vatandaşa yansıyacak olmasına ilişkin eleştirilerini şu şekilde sürdürdü: "22 bin liralık taban ücret evli ve 2 çocuklu memur baz alınarak yapılacak yani 15 Temmuzdan sonra hâlâ 22 bin liranın altında maaş alan memurlarımız olacak. Ayrıca, seçimden sonra dövizdeki yükseliş ve yüksek enflasyonla zaten çalışanlarımızın alım gücü hâlihazırda yüzde 30'a yakın azaldı. Bir diğer kötü sürpriz ise torba teklifle gelen ve ek bütçe sonrası devamı gelecek olan vergiler."
 
İKTİDAR YİNE BAŞARISIZ BİR EKONOMİ YÖNETİMİ ORTAYA KOYMUŞTUR

Son olarak İLHAN iktidarın başarısız bir ekonomi yönetimi gerçekleştirdiğinin altını çizdi ve şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Başarısız ekonomi yönetiminin yükünü orta ve dar gelirli vatandaşlara yüklemekte azim ve kararlı bir iktidarla karşı karşıyayız."

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.