grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

MHP'li Mehmet Ay ''Usulsüzlüğe Karşı Çıktığım İçin Akrabalarım İşinden Oldu''

Kırşehir'de yıkımı yapılan hükümet konağı nedeniyle AK Parti ile MHP'li isimler karşı karşıya geldi.

Yayın: 23 Temmuz 2023 - Pazar - Güncelleme: 23.07.2023 23:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Yerel seçimlere giderken en çok merak edilen konulardan birisi de Kırşehir'de, AK Parti ve MHP'nin ittifak yapıp yapmayacağı konusu...

Bilindiği gibi 2019'daki yerel seçimlerin ardından Kaman, Mucur ve Çiçekdağı'nda; MHP döneminde işe alınan birçok çalışan, AK Partili Belediyeler tarafından işinden edilmişti.

Bu işten çıkarmalar nedeniyle, MHP kanadında büyük bir tepki ortaya çıkmıştı.

2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerde AK Partiü, her ne kadar Kırşehir Belediyesi'ni kazanmak için  MHP ile ittifak kurma hevesi içerisinde olsa da sahadan gelen bilgiler, MHP'lilerin hiç de öyle düşünmediği yönünde.

Öyle ki zaman zaman tarafları karşı karşıya getiren olaylar da yaşanıyor.

Bunlardan birisi de şu şekilde ;

İddiaya göre bir müteahhite verilecek Çiçekdağı Hükümet Konağı'nın yıkım ihalesi için Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu devreye giriyor ve ''biz yıkalım'' diyor.Buna Mustafa Kendirli ve Seher Ünsal da destek veriyorlar.

Konu ile ilgili girişimler yapılsa da MHP'li İl Genel Meclis üyesi ve 2. sıra Milletvekili Adayı Mehmet Ay, müdahalede bulunarak Vali Hüdayar Mete Buhara'ya, '' Eğer Belediyeye vereceksiniz, Hasan Hakanoğlu Kaymakamlık fonuna 300 bin TL bağış yapsın çünkü eski hükümet konağında 900 bin TL'lik hurda var'' diyor.

AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, yıkım ihalesinin belediyeye verilmesi noktasında ısrar edince MHP'li Mehmet Ay, yapılanın suç olduğunu belirterek konuyu mahkemeye taşıyacağını belirtiyor.

MHP'li Mehmet Ay'ın girişimleri sonuç veriyor ve yıkım için ihaleye çıkılıyor.

İhaleyi Çiçekdağı İlçe Esnaflarından Ümit Soldamlı, devlete 300 bin TL'ye yakın bir bağışta bulunmak kaydıyla alıyor.

Yıkım işinin Çiçekdağı Belediyesi'ne verilmemesinin ardından MHP'li Mehmet Ay'ın Karayollarında çalışan yakın akrabası Refik İnci ile , Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü'nde çalışan yakın akrabası Sevda İnci'nin işlerine son veriliyor.

Tüm bu yaşananlar ile ilgili kendisine ulaştığımız Mehmet Ay, olayı doğruladı ve bilinmeyen kısımlarını da tarafımıza aktardı.

Usulsüzlüğe karşı çıktığı için akrabalarının işten çıkarıldığını belirten Mehmet Ay, 2019 yılındaki yerel seçimlerin ardında Çiçekdağı Belediye Başkanı Hasan Hakanoğlu'nun yine yakın bir akrabasını işten attığını söyleyerek, Cumhur İttifakının zarar görmemesi için sustuğunu, AK Partili yöneticilerin bu şekilde haksızlıklar yaparak ittifaka zarar verdiğini ifade etti.

Konu ile ilgili gazetemize ulaşan AK Parti İl Başkanlığı, yıkım ihale ile ilgili böyle bir taleplerinin olmadığını iletti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.