grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Velilere Şok : Çocuklarımız Rezil Olacak

Okulların tatil edilmesiyle birlikte güçlendirme ve tadilat çalışmaları yapılması gereken okullarda gecikmeli çalışmalar, eğitim ve öğretim yarıyılına yetişmeyecek. Bu nedenle bazı okullarda eğitim başka okullara kaydırıldı. Veliler tepkili...

Eğitim Yayın: 10 Eylül 2023 - Pazar - Güncelleme: 10.09.2023 00:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kırşehir'de plansız ve programsız çalışmalara okullar da eklendi. Okulların tatil edilmesinin hemen ardından başlaması gereken okul güçlendirme ve tadilat çalışmaları gecikmeli başlayıp ağır ilerleyince; çalışma yürütülen okullar okulların açılmasına yetişmedi. Güçlendirme ve tadilat çalışması yapılan okullarda eğitim ve öğretim gören öğrenciler, yeni eğitim ve öğretim yarı yılına kendi okullarında değil başka okullarda başlayacak. Bu durum, çocukları kendi okullarında değil diğer okullarda başlayacak olan velileri kızdırdı. Gazetemize ulaşan velilerden birisi, '' yaz boyu neden yapmadılar bu çalışmaları. Yatıp yatıp okullar açılacağı zaman mı tamir onarım yapmak akıllarına gelmiş'' sözlerini kaydetti.

 

''VAZİYET ÇOK KÖTÜ''

Gazetemize görüntü gönderen bir veli, '' Kındam mahallesi 23 nisan İlkokulu berbat durumda. Bugün sabah gittik okula okul inşaat halinde. Servisçi sınıfların kapalı olduğunu söyledi. Kızım 1. sınıfa başlayacak. Bize ayın 4'ü uyum haftası gelin denildi. Gittik görelim diye vaziyet çok kötü'' ifadelerini kullandı. Okul yetkilisi ise onarım çalışmaları bitene kadar 23 Nisan İlkokulu Okulu öğrencilerinin 24 Aralık İlköğretim Okulunda geçici olarak eğitim ve öğretim göreceğini açıkladı.

 

VAKTİNDE BİTİRİLEMEDİ

Dış cephesi onarıma giren Cacabey Ortaokulu Müdüresi Rukiye Barça tarafından velilere gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi ;

Değerli veliler, sizin de bilgilerinizin olduğu üzere okulumuz dış cephe büyük onarıma girmiştir . Valilik, Özel İdare tarafından yapılan onarım vaktinde bitirilememiştir. İl Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürleri, Okul müdürleri ile yapılan ortak istişare ile geçici süre onarım bitinceye kadar 5. Sınıflar Aşıkpaşa İmam Hatip Ortaokulu 'nda ,6,7,8. Sınıflar Cumhuriyet Ortaokulu'nda Eğitim Öğretime başlayacaktır. Okulumuz her iki okulda da 13:10 da başlayacak 18:50 de sona erecektir. Tahmini olarak 2 ya da 3 hafta sürecektir. Bitiminde okulumuzda normal vakit çizelgesine uygun olarak eğitim öğretime devam edilecektir. Çocuklarımızın can güvenliği her şeyden önceliklidir. Şimdiden anlayışınız için teşekkür eder sağlıklı, mutlu, başarılı bir yıl geçirmemizi temenni ederim. 

 

Yeni Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen, Cacabey Ortaokulu'ndaki Çalışmaları Yerinde İnceledi

 

''ÇOCUKLARIMIZ PERİŞAN OLACAK''

Okul müdürisenden gelen mesaj velileri kızdırdı. Veliler, ''neden okullar kapanır kapanmaz bu tür çalışmalara başlanıyor. Çocuklarımız rezil, perişan olacaklar. Eğitimleri aksayacak. Bu durum kafa karışıklığı yaratacak'' diyerek duruma tepki gösterdiler.

 

YENİ MÜDÜRÜN KUCAĞINA BIRAKTILAR

Öte yandan Kırşehir'de yaşanan bu durum, yeni Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen'i de zora soktu. Metin Alpaslan döneminde başlatılan ve zamanında tamamlanamayan onarım ve güçlendirme çalışmaları, '' eski müdür bombayı yeni müdürün kucağına bıraktı'' şeklinde yorumlandı.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.