grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Okul Kıyafetleri Cep Yakıyor

Okulların açılmasına kısa süre kalan okul kıyafeti mağazalarında yoğunluk yaşanmaya başlandı.Okul kıyafetleri ise geçen yıla göre yüzde 50 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda zamlandı.

Eğitim Yayın: 03 Eylül 2023 - Pazar - Güncelleme: 03.09.2023 23:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 11 Eylül Pazartesi günü başlıyor.Okulların açılmasına yaklaşık bir hafta kalmışken okul formaları raflardaki yerini aldı. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak çocukların uyum eğitimi ise 4-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.Öğrenciler yaz tatilini geride bırakıp okula gitmeye hazırlanırken, velileri de okul alışverişi telaşı sardı. Okul alışverişini son güne bırakmak istemeyen veliler, Kırşehir'deki okul kıyafeti satan mağazalarda yoğunluk oluşturdu. Mağazalardaki yoğunluk ise satıcıların yüzünü güldürdü.Ancak veliler geçen yıla göre oldukça zamlanan okul kıyafeti alışverişinden pek de memnun değil.

 

'GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 50-100 ARASINDA DEĞİŞEN ARTIŞ'

Kırşehir'de okul kıyafeti satan çok az mağaza bulunuyor.Bu mağazalar da ürün kalitesine göre farklı fiyatlandırma yapıyorlar.Bu nedenle henüz okula yeni başlayan bir çocuk için komple takıma alınmak istendiğinde veliler, 2 bin TL gibi bir rakam ödemek zorundalar.Daha az kaliteli kıyafetler aldığınızda ise bu rakam 1500 TL'ye iniyor.Kıyafetlerin yedeğini almak istediğinizde ise bu rakam doğal olarak ikiye katlanıyor.

 

'FİYATA DEĞİL KALİTESİNE BAKIN'

Vatandaşların kıyafet alırken yerli üretim ürünlerine bakmalarını önerdiklerini belirten Okul Mağazası satış temsilcisi, '' Fiyatlarına bakmadan kalite odaklı giderlerse yanılmazlar.Yıkandığı zaman solup solmayacağını, çekip çekmeyeceğini, kalitelerine bakmalarını, markalarına bakmalarını tavsiye ediyoruz. Bizim ürünlerimiz bakanlık tarafından denetleniyor. Yani bizim kafamıza göre bir ürün yapma şeklimiz olmuyor. Bunun yanı sıra korsan, merdiven altı üretici firmalar da var. Ellerinden geldikçe ürünlere dokunsunlar, baksınlar. Ürünleri tanıyarak, bilerek, araştırıp alsınlar” şeklinde konuştu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.