grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

İlk cemre havaya düştü

Halk arasında baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemrenin ilki havaya düştü.

Yaşam Yayın: 20 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 20.02.2024 21:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Ateşkorköz gibi anlamları olan ve halk arasında birer hafta arayla düştüğü kabul edilen cemrenin, soğuk kış günlerinin ardından havayı, suyu ve toprağı ısıttığına inanılıyor.  Halk arasında baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemrenin ilki havaya düştü. Cemrenin ikincisi 26-27 Şubat’ta suya, üçüncüsü 5-6 Mart’ta toprağa düşecek.  

CEMRE NEDİR?

 Türk Dil Kurumu’na göre cemre “ Şubat ayında birer hafta arayla havada, suda ve toprakta oluştuğu  sanılan sıcaklık yükselişi” demektir.  Cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor.  Cemre düşmesi, bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret ediyor.  Cemre düşmesi hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlakla kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.