grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

GENEFEST ve Ahi Evran Genç Tema Topluluğu’ndan Anlamlı Etkinlik

Farklı Etkinliklerde Sosyalleşme Öğrenci Topluluğu (GENEFEST) ve Ahi Evran Genç Tema Topluluğu’ndan Anlamlı Etkinlik

Gündem Yayın: 04 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 04.12.2023 23:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri, depremde şehit olan arkadaşları adına 30 Kasım 2023 tarihinde Elbistan’da fidan dikme etkinliği düzenledi. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen asrın felaketinde hayatını kaybeden üniversitemiz öğrencileri Zehra Küçük, Ayşe Yağmur Kahveci, Canan Kozak, Fadime Çevik, Murat Yılmaz ve Şifanur Kısa Elbistan’da bir kez daha anıldı.  Üniversitemiz Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren GENEFEST ve Ahi Evran Genç Tema Topluluğu, deprem şehidi olan arkadaşlarının adlarını yaşatmak adına birçok program düzenlemektedir. Bu kapsamda 2. depreminin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesini ziyaret etme kararı alan öğrenciler otobüsle 350 kilometre yol kat ederek Elbistan’a gelip Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün misafiri oldu. Elbistan’daki kahvaltı programının ardından asri mezarlıkta deprem şehitleri için fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikme etkinliğine AK Parti Elbistan İlçe Başkan Vekili Burhanettin Önat, yönetim kurulu üyeleri, Sosyal Hizmetler ve Mezarlıklar Şube Müdürlüğü Daire Başkanı Vekili Fatih Erbilen katıldı.

Deprem şehidi olan arkadaşlarını anmak için bu güzel çalışmaya imza atan ve vefanın en güzel örneklerinden birini sergileyen üniversitemiz öğrencileri, diktikleri fidanlara deprem şehidi olan arkadaşlarının isimlerini verip deprem şehitlerini kabirleri başında dualarla yâd etti.

Arkadaşlarını depremde kaybetmenin acısını yüreklerinde hissettiklerini belirten öğrenciler, “6 Şubat’ta yaşadığımız asrın felaketi, sadece deprem bölgesini değil tüm Türkiye’nin yüreğini dağladı. 6 arkadaşımızı da aramızdan kopardı. Aradan 10 aya yakın bir süre geçti ama acıları hâlâ kalbimizde. Onların anısına çeşitli programlar düzenliyoruz. Bugün de hem arkadaşlarımız anısına fidan dikmek hem de depremin acılarını yerinde görmek amacıyla Elbistan’a geldik. Fidanlarımızı dikip, başta arkadaşlarımız olmak üzere deprem şehitlerini dualarla andık. Acıları paylaşmak istedik. Deprem şehitlerimizi geri getiremeyiz ama onların isimlerini her zaman kalbimizin en derininde yaşatacağız” diyerek oradan ayrıldılar.

Üniversitemiz Farklı Etkinliklerde Sosyalleşme Öğrenci Topluluğu (GENEFEST) ve Ahi Evran Genç Tema Topluluğu üyelerine etkinlik esnasında canlı bağlantı sağlayan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, gayretlerinden ve duyarlılıklarından dolayı öğrencilerimize teşekkür etti. Rektör Karahocagil, ilerleyen zamanlarda bu hatıra ormanını öğrencilerimizle birlikte ziyaret etmek istediğini söyledi. Böyle bir etkinlikle arkadaşlarının adlarını yaşatacak olmalarından oldukça memnun olduğunu dile getiren Rektör Karahocagil, dönüşlerinde topluluk üyelerini makamında ağırlamak istediğini ifade etti.


#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.