grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

“KIYILARIMIZ HALKIN KIYILARIDIR. KIYILARI KORUMA KANUNU’NUN UYGULANMASINI İSTİYORUZ”

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur Batur, Balıkesir Altınova sahilinde yönetmeliklere aykırı yapılan bir otelin önünde basın açıklaması yaptı:

Gündem Yayın: 15 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 15.07.2023 00:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Uğur Batur: Burada yaklaşık olarak bir hesaplama yaptığımızda 30-35 metre gibi bir mesafede yapılmış bir otel var. Ruhsatı otel diye alınmış ama otel ruhsatı alınırken oda sayısı 100’ün altıda gösterilerek ÇED raporu almama yoluna gidilmiş. Şu anda oda sayısının 124 olduğu tahmin ediliyor.

Oda sayısı dışında burası 1+1 ve 2+1’ler olarak bölümlere ayrılmış ve yabancılara satmaya başlamışlar. Halk, itirazda bulunmuş ve dava açmış, hisse satma yöntemine gidilmiş. Bakmışlar ki satamıyorlar; yürütmeyi durdurma gelir diye, hisse satmaya başlamışlar.

Bu, günümüz ekonomisinin geldiği son nokta. Günümüzde “ekonomi” dediğimiz şey maalesef hükümetin anladığı kadarıyla inşaat ekonomisi, rant ekonomisi ve satma ekonomisi. Bunun dışında bir şey yapmadıklarından böyle bir şeye göz yumarak buradan da bir rant sağlıyorlar. Kimler rant sağlıyor? Zamanla öğreneceğiz. Sahibi kimdir, ruhsatı nasıl almış, kimlerden almış, kimler göz yummuş… Bir bir araştıracağız. Hepsi çıkacak, hiç merak etmeyin.

Bugün Altınova’da bu kadar insanın sesi olmaya geldik. Çünkü; kıyılarımız halkın kıyıları. Kıyıları Koruma Kanunu var. Kıyıları Koruma Kanunu’nun uygulanmasını istiyoruz. Yenisi, eskisi değil; Kıyıları Koruma Kanunu’nun doğru bir şekilde uygulanmasını istiyoruz. Önlerine böyle bir kütleyi koymuşlar ve bütün geçişi, bütün sahili, bütün manzarayı yok etmişler. Sonuç bundan ibaret.

Altınova Koruma Girişimcileri adına konuşan bir vatandaş: Kıyı kanunun uygulanmasına ve yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair 16 Nisan 2022 tarihli ve 31811 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. “Kıyılar halkın” sözünün kaynağı kanun ile belirlenmiş fakat ne yazık ki kıyı kenar çizgisi yok sayılmış ve bu inşaata ruhsat verilmiştir. Tüm bu sorunlar varken deprem gerçeği hiç düşünülmedi. Bilim insanlarından aldığımız ışık doğrultusunda bu otelin ruhsatının ne kadar yanlış olduğunu görüyoruz. Kıyı erozyonun yoğun yaşandığı ve deprem kuşaklarının içinde olan Altınova sahillerini çok büyük tehlike bekliyor. Çin Seddi gibi önümüzde duran bu inşaat, depremde ölüm inşaatı olacaktır

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.