grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'deki Yeni Proje Gece Görüntüsüyle Büyüledi

Kırşehir'de Çanakkale Kahramanı Kırşehirli Mehmet Çavuş ve şehitlerimiz anısına yapımı gerçekleştirilen Anıtsal Park, gece görüntüsüyle büyüledi.

Gündem Yayın: 16 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 16.12.2023 00:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Ankara-Kayseri yolu üzerinde, Âşıkpaşa Mezarlığı’na komşu, yaklaşık 3.500 m² peyzaj alanlı parkın kamulaştırılmasının ardından çalışmalarını bitirme aşamasına gelen Kırşehir Belediyesi Mehmet Çavuş Cesarettepe Kahramanllık Parkı ile aynı zamanda farkındalık da yaratıyor.Sosyal medyadan paylaşılan parkın gece görüntüsü büyük beğeni topladı.Vatandaşlar projeden ötürü Başkan Ekicioğlu'na teşekkür ettiler.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

“Amacımız Çanakkale Şehitlerini kısmen burada anmak. Projemizle ayrıca Çanakkale’de savaşan hemşerimiz Mehmet Çavuş isminin bu parkta yaşatılması ve temalanmasını da sağlayacağız.  

1915 yılında, 1. Dünya Savaşı sırasında  Çanakkale Savaşları’nda hayatını kaybeden Türk askerlerin anısını yaşatmak amacıyla projesini oluşturduğumuz parkta, Çanakkale’de savaşan ve adına anıt dikilen hemşerimiz Çanakkale Gazisi Mehmet Çavuş ismi yaşatacağız.

Proje alanımızda Su Havuzu, Yürüyüş Yolları, Kent Mobilyaları ve Peyzaj alanımızla tarih, kültür ve doğal yaşamı bir araya getiriyoruz.

Cesarettepe Kahramanlık Parkı’ndaki su havuzunun yanında bulunan duvarda Mehmet Çavuşun o dönemde ki durumu anlatan şu sözleri yer alıyor:

“Şimdi cesaret tepesi namını alan tepede her tarafımız düşman tarafından sarılmış, bulunduğumuz sırada susuzluk bizi pek ziyade tazyik ettiğinde, tepenin eteğindeki korku deresinde bir çamur kaynağı oluşturan yeri kazarak olabildiğince içilebilecek kadar değilse de dudaklarımızı ıslatacak kadar su çıkarmaya teşebbüs ettik. Düşman bize bunu da çok gördü, hemen toplarıyla üzerimize ateş açtı. Allah’ın kudretine bakın ki ilk attığı mermi bizim kazmaya uğraştığımız kaynağa saplandı. Aradığımız su kaynamaya başladı. Allah’ımıza şükrettik. Suyu şükür içtik. Kuvvetimiz yerine geldi. Allahlımızın bize yardımcı olduğu hakkında imanımız kat kat kuvvetlendi. Cesaretimiz bir o kadar daha arttı.”

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.