grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de 1000 Tohum Topu Toprakla Buluşturuldu

Kırşehir'de 1000 adet tohum topu, Aşıkpaşa Tabiat Parkında toprakla buluşturuldu.

Yaşam Yayın: 05 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 05.12.2023 23:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Türkiye İzcilik Federasyonu ile ÇEKUD’un (Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği) ortaklaşa çalışması ile deprem bölgesinden gelen izcilerin ÇEKUD’un kurduğu atölyelerde ürettiği 81.000 adet tohum topları yurt genelinde toprakla buluşturulmaya başlandı. Bu kapsamda Kırşehir’de Ahi İzcilik Spor Kulübü ile Kırşehir Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü işbirliğinde Kırşehir Tabiat Parkına 1000 adet ‘Tohum Topu’ toprakla buluşturuldu.

Tohum Topu Nedir?

Atalarımızın binlerce yıldır tohum saklama ve ekim yapma yöntemi olarak kullandığı tohum topu, çevresel sürdürülebilirlik bakımından gündeme gelen ve giderek önemi daha iyi kavranan fidan yetiştirme yöntemidir. Tohum topu, iklim koşulları çimlenme için uygun olana kadar tohumları güvende tutar. Doğayla uyumlu, bakım gerektirmeyen etkili bir ağaçlandırma yöntemidir.

Doğaya Faydası

  • Tohum topları, başta meyve çekirdekleri olmak üzere tohumlarla doğanın kendi kendini doğal sürecinde yenilemesine katkı sağlanması bakımından dünyamızı daha yaşanılır bir hale getirir.

  • Özellikle meyve tohumlarının ağaca dönüşmesi ile birlikte yaban hayatının yaşamını devam ettirebilmesi için önemli bir besin kaynağı sağlanmış olur.

  • Üretimi ve doğaya bırakılması oldukça kolay olan tohum topları, başta küresel ısınma olmak üzere çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlar, sel ve erozyonun önlenmesine yardımcı olur.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.