grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Hasar Tespit Çalışmaları

Kırşehir'de etkili olan kuvvetli sağanak yağışların ardından Akpınar ve Boztepe ilçelerinde selin neden olduğu zarar tespit çalışmaları gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 13 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 13.06.2023 00:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kırşehir'in Akpınar, Boztepe ve Mucur ilçesinde sağanak yağışların etkisiyle tarım alanları da zarar görürken, bazı mandıra alanlarını da su bastı. Sağanak yağışlar nedeniyle yine Mucur, Akpınar ve Boztepe ilçelerinde önemli tarım alanları zarar görmüştü. Yoğun yağışlar nedeniyle  Kırşehir Valiliği de Meteorolojik verilerle uyarılarda bulundu. Sabah erken saatlerde yapılan uyarıda, Kırşehir ve çevresinde kuvvetli yağışların beklendiği belirtildi. Yapılan uyarıda, " Kırşehir ve çevresinde yerel olarak kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Ani oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu ve kuvvetli rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar olabilir" ifadelerine yer verildi.

 

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARI

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki kuvvetli yağışlar nedeniyle tarımsal üretim yerlerindeki zarar tespiti için çalışma yapıldı.Akpınar ve Boztepe ilçelerinde dolu ve kuvvetli yağışın ardından oluşan zararlar için ekipler sahada incelemelerini sürdürürken, tarım arazilerindeki hasar tespiti yapıldı.Kuvvetli yağışın bazı bölgeleri olumsuz etkilediğini aktaran İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Boztepe'nin Çamalak köyünde hayvan telefi, yem zararı ve istinat duvarında yıkılma suretiyle zarar meydana geldiğini ifade etti.Akpınar'ın Çiftlik Mehmet Ağa, Alişar ve Büyükabdiuşağı köylerinde ise lokal olarak yağış nedeniyle dere yataklarına yakın tarımsal arazilerde kısmi ürün zararlarının olduğunu vurgulayan Seçen, ekiplerin sahadaki çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.