grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir Altın Çocuklar Anaokulu'ndan Ailelere Tutum Eğitimi

Kırşehir'de hizmete girdiği günden itibaren adından sıkça söz ettiren Altın Çocuklar anaokulunda velilere yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Eğitim Yayın: 20 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 20.12.2023 22:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
 

Kırşehir'de faaliyet gösteren Altın Çocuklar Anaokulu, çocuk eğitimini çok boyutlu ele alarak anne ve babalara yönelik de eğitim çalışmaları sürdürüyor.Bu kapsamda Altın Çocuklar Anaokulu'nda veilelere yönelik eğitimler de veriliyor.Babalarla birlikte Anne ve Baba tutumları üzerine verilen eğitim seminerine ilişkin konuşan Okul Kurucu Müdürü Emre Dernek şu ifadelere yer verdi :

Okul öncesi eğitimde anne baba tutumları çok önemlidir. Bazı tutumlar ne kadar doğru bilinse de yanlıştır. Bu doğru bilinen yanlışlar çocuklarımızın ileriki hayatlarında ciddi problemlere yol açar. Çocukta özgüven eksikliği, sorumsuzluk, aşırı sinirlenme, toplumdan dışlanmış hissi, aşırı kaygı, çekingenlik vb. birçok olumsuz tutumlar ve duygular ortaya çıkabilir.  Bu yüzden anne, baba ve çocuk ilişkilerinde ortak tutum sağlanmalıdır.

Çocuk denildiği zaman genelde akla ilk gelen ebeveyn annedir. Çünkü çocukların bütün bakımlarını anne yapar ve ilgilenir gibi bir algı vardır. Aslında babalar bu konulara ne kadar uzak gibi görünseler de çocukları için her şeyi yapabilirler.  Babalar davranışlarıyla, sözleriyle, ilgi ve alakalarıyla çocuklarına rol model olmalıdır. Baba, çocuğun güvenli bir limanıdır. Bu nokta da Altın Çocuklar Anaokulu olarak bu algıyı değiştirmek, babalarında aktif olarak çocuklarıyla detaylı bir şekilde ilgilenmelerini sağlamak ve tutumlarla alakalı doğru bilinen yanlışları da hep beraber düzeltmek istiyoruz. Altın Çocuklar Anaokulu Ailesi olarak okul aile işbirliğine önem veriyor, çocukların gelişimlerine ve geleceklerine katkı sağlayacak tüm imkanları sağlamak istiyoruz.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.