grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Baraj kenarında 'susuzluk' krizi

Kırşehir'de Hirfanlı Barajının yakınındaki köylerde yaşanan kuraklık, çiftçilerin ürün verimini azalttı.

Gündem Yayın: 24 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 24.07.2023 18:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Kırşehir''in Kaman ilçesinde bulunan Hirfanlı Barajı'na yakın Benzer, Kargın, Kızılözü, Yeniköy, Kekilliali, Savcılı Kurutlu, İkizler, Kışla ve Ebeyit Köylerinde kuraklık yaşanıyor. Benzer köyünde incelemelerde bulunan Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, Tarım ve Orman Bakanlığı projesiyle bölgenin suya kavuşturulması gerektiğini söyledi. Gökalp, "Hirfanlı Barajına bölgenin uzaklığı 2-3 kilometre. Yaklaşık 10 köyün bakanlık projesiyle sulu tarıma geçirilmesi gerekir. Toprağın ivedilikle suyla buluşturulması gerekir. Çiftçimiz bölgede 3 yıldan bu yana kuraklık çekiyor" dedi.
            Çiftçi Hasım Gökalp da, bölgede su deposunun yanı sıra Kızılırmak ve Hirfanlı Barajına yakınlıklarının olmasına rağmen kuraklığı anlamadıklarını söyleyerek, "Her yıl attığımız gübre ve emeği topraktan karşılayamıyoruz. Bizler, gece-gündüz demeden herkese hizmet sunuyoruz. Emeklerimizin ise karşılığı gelmiyor. Suya uzaklığımız çok değil ama her yıl kuraklık mağduruyuz" diye konuştu.İHA

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.