grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Doğalgaz’a Şubatta zam gelecek mi?

Kırşehir'de vatandaşların merak ettiği sorulardan bir tanesi de gelen zamlarla birlikte Doğalgaz’a zam gelecek mi? İşte o sorunun cevabı

Ekonomi Yayın: 31 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 31.01.2024 22:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ(BOTAŞ) , Şubat ayı itibarıyla mesken  ve sanayi abonelerinin kullandığı ile elektrik üretimi amaçlı gazın satış fiyat tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.

BOTAŞ’ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğalgazda şubatta geçerli olacak mesken e sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı. Buna göre BOTAŞ’ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine şubatta uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 Türk Lirası olarak açıklandı.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8 bin 549 lira, kademe  2 için ise 11 bin 374 Türk Lirası olarak belirlendi.

Ayrıca Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin Türk Lirası olarak duyuruldu. Yapılan duyuruda, “ Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları, piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun tarife ile ilgili kararları  ve maliyet unsuru olan alım işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlemekte  ve  tüketicilere sunulmaktadır.

 

Bu kapsamda, kuruluşumuz tarafından 01 Şubat 2024 tarihinde  itibaren  geçerli olan Doğal Gaz  Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadesi kullanıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.