grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir'de Argiope Lobuta Paniği

Dünyanın en zehirli örümcekleri arasında yer alan argiope lobuta, görüldüğü Boztepe İlçesi'nde paniğe neden oluyor. Veterinerler ise örümceğin kendisine saldırılmadığı durumlarda ısırmadığını belirtiyorlar.

Gündem Yayın: 03 Eylül 2023 - Pazar - Güncelleme: 03.09.2023 01:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına yol açan Dünyanın en zehirli örümcekleri arasında yer alan Agriope Lobata türü örümcek, görüldüğü Boztepe İlçesi'nde paniğe neden oluyor.Anavatanı Afrika, Asya ve Güney Avrupa olan örümceğin Türkiye'de 2 türü olduğu biliniyor.Kırsal arazide görülmeyen ve daha çok bağ ve bahçelerde insanların karşısına çıkan örümceklerin yaygınlığı bölgedeki insanları ürkütüyor.Vatandaşlar, bağ ve bahçelerinde çalışma yaparken bu örümcekle karşılaşıyor ve hemen fotoğraflıyor.Farklı desenleri ve vücudunun çeşitli yerlerindeki noktalarla dikkat çeken Agriope Lobata'nın erkeklerinin boyu 6, dişilerinin boyu ise 25 milimetre civarında.

Uzmanlara göre Agriope Lobata, kolay kolay insanları ısırmıyor.Kendilerine saldırı yapılmadığı sürece bu örümceklerin saldırmadığını belirten uzmanlar, karasal iklim nedeniyle bu örümceklerin çok fazla uzun ömürlü olmayacağını da belirtiyorlar.

Öte yandan Agriope Lobata'nın Kırşehir'de görülmesiyle ilgili sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı.Sosyal medya kullanıcıları özellikle bu örümceğin ana vatanından nasıl Kırşehir'e geldiği üzerinde tartışıyor.

 

Boztepe İlçesinde ayçiçek tarlasında görüntülenen agriope lobata.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.