grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Milâs'ta Neşet Ertaş Türküleri Çoşturdu

Neşet Ertaş, Milas Ata Park'ta Unutulmaz Bir Akşamla Anıldı. Milas'ta Neşet Ertaş'ın 11. ölüm yıldönümü büyük bir etkinlikle kutlandı.

Gündem Yayın: 07 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 07.10.2023 23:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Milas Türkü Dostları Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde, Milas Belediyesi ve diğer sponsorların desteğiyle, Türk Halk Müziğinin büyük ustası, Bozkır’ın tezenesi Neşet Ertaş, ölümünün 11’nci yıldönümünde, Milas Atapark’taki etkinlikle anıldı. Milaslı yerel sanatçılar, Dibekdere Davul-Zurna ekibi ve Kırşehir Belediyesi Abdallar Topluluğu’nun sahne aldığı etkinlik, Atapark’ta toplanan Milaslılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Büyük usta Neşet Ertaş için hazırlanan anma etkinliği, Milas Türkü Dostları Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Doğan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Dernek Başkanı Kenan Demir, programın başında merhum sanatçı Ertaş’ın hayatını anlattığı şiiri okurken; Yasin Niyaz, Serkan Dernek, Mehmet Kavuk, Hakan Baytemur ve Kubilay Soner’in sazları eşliğinde Yasin Niyaz, Olcay Aydilek Kır, Gülten Akbalık ve Birol Akkaya, ustanın türkülerini seslendirdi.

Yerel sanatçıların ardından program, Kırşehir Belediyesi Abdallar Topluluğu üyeleri; Umut Yoldaş, Levent Derinyol, Veli Ertaş, Kenan Çulha ve Yetiş Şahin sahneye çıktı. Topluluk ilk bölümde Neşet Ertaş’ın birbirinden güzel eserlerini büyük bir ustalıkla seslendirirken, Atapark’ı dolduran Milaslılar tüm türkülere eşlik ettiler. Cep telefonlarının ışıklarını yakarak, farklı bir ambiyans oluşturan Milaslılar, hareketli türkülerde ise alanı düğün yerine çevirdiler.

Programın birinci bölümünün sonunda etkinliğin gerçekleşmesine katkı sunan; Öğr. Üyesi Dr. Mehmet Günlük, Rabia Ankaralı, Suat Yaşar, Murat Özdemir, Taner Toker, Birdal Çetin, Ramazan Aslan, Cihat Uçar, Ümit Efe Can’a plaketleri dernek başkanı Kenan Demir ve dernek üyeleri tarafından takdim edildi.

Birinci bölüm gibi ikinci bölümde de Kırşehir Belediyesi Abdallar Topluluğu üyeleri muhteşem bir performans sergileyerek Milaslılara unutulmaz bir gece yaşattılar.

Etkinliğin kapanışında ise programın sunumunu yapan Hüseyin Doğan, günler öncesinde etkinlikle ilgili ilçedeki tüm kurum-kuruluş, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerine davetiyenin ulaştırıldığını belirtti ve “Buna rağmen bu akşam hiçbirini burada göremedik” diyerek sitemlerini dile getirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.