grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir Defterdarı Mustafa Kurt'tan Vergi Bilinci Konferansı

''Ahi Kültüründe Vergi Bilinci ve Gönüllü Uyum'' projesi kapsamında Kırşehir İl Defterdarı Mustafa Kurt, Maliye bölümü öğrencilerine “Türk Vergi Sistemi ve Vergi Bilinci” konulu konferans verdi.

Eğitim Yayın: 10 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 10.01.2024 21:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kazakistan amfisinde düzenlenen konferansa Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, Maliye Bölümü Başkanı Doç. Dr. H. Pınar Kaya, Gelir Müdürü Yener Demir bölüm öğretim elemanları ve öğrenciler katılım gösterdiler.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın organizasyon yapısı, misyonu ile Kırşehir Defterdarlığı’na bağlı merkez ve ilçe birimleri hakkında açıklamaların yapıldığı konferansta, vergi tahakkuk ve tahsilatının nasıl yapıldığı hakkında bilgiler verildi. Kırşehir’in cari dönemde vergi tahsilatı açısından iyi durumda olmasının sebepleri açıklanarak devletin vergi gelirlerini kamu yararına hangi alanlarda harcadığına ilişkin bilgiler öğrencilere aktarıldı.  

Fakülte öğrencileriyle kendi tecrübelerini paylaşan Mustafa Kurt, öğrencilerle bir arada olmaktan memnuniyetlerini dile getirerek, kendilerini iyi yetiştiren, azimli Maliye öğrencilerinin istihdam için başvurabilecekleri pekçok pozisyon olduğunu, aynı zamanda kamu kurumlarının bu konuda devamlı ihtiyaçlarının olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği konferansın sonunda öğrencilerden gelen soruları cevaplandıran Kırşehir Defterdarı Sayın Mustafa Kurt’a, konferans bitiminde Dekan Prof. Dr. Nur Çetin tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
 

Defterdar Mustafa Kurt'un samimi yaklaşımı ile öğrencilerin sorularını çekinmeden sorabilmesine imkan sağlayan konferans, öğrenciler açısından çok faydalı bilimsel bir etkinlik olarak değerlendirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.