grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Almanya'da Emekli Maaşları Türkiye'nin 5 Katından Daha Fazla

Almanya'da emekli maaşları 1700 Euro çıkarılıyor. Böylece Almanya'da 1 emekli maaşı Türkiye'de 5 emekli maaşının üzerine çıkacak.

Yayın: 22 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 22.02.2024 21:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bizi kıskanıyor denilen Almanya'da maaşlara zam yapıldı.Buna göre Almanya'da emekli maaşları 1700 euro'ya yükseldi.1700 euro hali hazırda 57 bin 500 TL yapıyor.Bu rakam Türkiye'de 5 emeklinin aldığı toplam maaşın da üzerindeolacak.Ayrıca Almanya'da brüt asgari ücret 2.054 Euro’ya, net asgari ücret ise aylık ortalama 1.985 Euro’ya yükseldi.Bu rakam da güncel döviz kuruna göre yaklaşık Türkiye'de 67 bin TL'ye karşılık geliyor.

TÜRKİYE'DE EMEKLİLER MAAŞIYLA 300 EURO ALABİLİYOR

Türkiye’de ise asgari ücretli biri, aylık 17 bin 2 TL kazanıyor. 21 Şubat kuruyla Türkiye’deki asgari ücretlinin aylık geliri 507 Euro seviyesinde bulunuyor. Bir başka ifadeyle asgari ücret Almanya’da, haftada 40 saat çalışan birinin aylık gelirinin yaklaşık dörtte birine karşılık geliyor. Emeklilerde ise tablo daha kötü. İktidarın lütuf gibi sunduğu 10 bin liralık en düşük emekli maaşı ile ancak 298 Euro satın alınabiliyor. Türkiye’de 10 bin lira alan 5 emeklinin aylık geliri, Almanya’da 1.700 Euro’luk standart maaş alan emekliyi karşılamaya yetmiyor.

ALMANYA'DA FİYATLAR GERİLİYOR

Almanya’da geliri kirasına ve ev geçindirmeye yetmeyenlere ayrıca kira yardımı ve sosyal yardımlar verildiğini, vergi indirimleri sağlandığını da eklenince asgari ücretle çalışan bir Alman çiftin evine ayda net 5.000 Euro giriyor. Bir diğer yandan Almanya’da gıda fiyatları geriliyor. Bir kilogram kıyma 7 Euro ile 10 Euro arasında değişiyor. Domatesin kilogram fiyatı ise 2 Euro’ya kadar düştü. Bir litre süt 1.25 Euro civarında ve daha uygun fiyatlara satılan seçenekler de bulunuyor. Türkiye’den gelen sebze-meyve, fındık- fıstık gibi ürünler ise  Türkiye’deki satış fiyatlarının üçte birinden bile daha azına satın alınabiliyor.

1 AYLIK MAAŞLA 10 YA DA 12 YAŞINDA İKİNCİ EL OTOMOBİL

Bir asgari ücretli Alman vatandaşı, bir aylık maaşıyla 10 veya 12 yaşında ikinci el orta halli bir araba alabiliyor. İsterse ayda 200-300 Euro’ya lüks bir Audi, Mercedes ya da BMW’ye binebiliyor. Bu markaları satın alabilmek asgari ücretli veya emekli Türk vatandaşları için hayalden öteye gidemiyor. Ayrıca asgari ücretli bir Alman, bir aylık maaşıyla 248 kilogram kıyma alabiliyor. Asgari ücretle çalışan bir Türk ise bir aylık maaşıyla sadece 52 kilogram alabiliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.