grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Cengizhan Şimşek’in unvanı ve kemeri Mustafa Taş’a verildi

Geçtiğimiz yıl 661'inci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde güreşip başpehlivan olan Cengizhan Şimşek'ten alınan başpehlivanlık unvanı ve kemeri, törenle finalde güreştiği Mustafa Taş'a verildi.

Spor Yayın: 08 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 08.06.2023 00:18:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
 

Edirne’de geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 661’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olan Cengizhan Şimşek’in 1-3 Temmuz’da güreştiği dönemde aslında cezalı olduğu anlaşıldı.

Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu’nun başvurusu üzerine, doping kontrol havuzunda olmasına rağmen 2020 yılının Ocak, Temmuz ve Ekim aylarında yer bildirimi yapmayan 2022 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Şimşek’e 9 Mart 2022’den geçerli olmak üzere 1 yıl men cezası verdi. Kurul, sporcunun 1.10.2020 tarihinden itibaren elde ettiği tüm ödül ve derecelerin iptaline hükmetti.

KEMER TÖRENLE MUSTAFA TAŞ’A VERİLDİ

Gelinen süreçte, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle, Cengizhan Şimşek’ten alınan kemer bugün Şimşek’in finalde güreştiği rakibi Mustafa Taş’a verildi.

Mustafa Taş, kemerin taktıktan sonra yaptığı açıklamada, yaşanan sürecin talihsiz bir olay olduğunu belirtti. Taş, “Böyle talihsiz bir olay olmasını kimse istemezdi. Ben de istemezdim. İki taraf da karşılıklı olarak çok yorulduk. Çok fazla söz etmeyeceğim bu konuyla alakalı. Benimle veya Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonumuzun bu olayla bir alakası yok. Türkiye Güreş Federasyonu, Cengiz ağabey ve yargıyla alakalı bir durumdur. Biz de yargıya saygı duyduk, bugün de yargı bizi gösterdi kemer bana takdim edildi. İnşallah böyle olaylar bir daha olmaz, ben de inşallah ağama söz verdim, ilk çıktığım gün de söz vermiştim, kemeri inşallah sahada takmak istiyorum, bu şekilde olmaz inşallah bir daha” diye konuştu.

İBRAHİM TÜRKİŞ: ÜZÜLEREK BU NOKTAYA GELDİK

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş de, hukuk kararına herkesin uyma mecburiyeti olduğunu söyledi. Türkiş, “Hukuk bunu gerektiriyor. Üzülerek ifade ediyoruz, geçen sene Kırkpınar güreşlerimizin finalini galibiyetle bitiren arkadaşımızın maalesef hak mahrumiyeti cezasının unutulup bir şekilde uygulama dışında kalması ve bunun kamuoyunun da bilgisinin de dışında olması nedeniyle bu noktaya üzülerek geldik. Uzunca bir süreç geçti ve bu süreç hepimizi yıprattı, güreşimizi yıprattı. Gerek Cengizhan Şimşek’i, gerek Mustafa Taş’ı, gerek güreşimizi yıprattı. Arzu ediyoruz ki bu olaylar bir daha hiç olmasın, inşallah bundan sonra gerçekten tartışmasız, hiçbir şekilde sonradan kararların değişmediği uygulamayla tarihi Kırkpınar’ın güzelliğini gölgelemeyecek sonuçlar alalım” ifadelerini kullandı.

“HUKUKİ SÜREÇ YÜZDE YÜZ BİTMEDİ”

Hukuk sürecinin yüzde yüz bitmediğini de hatırlatan Türkiş, “Şu anda yüzde yüz hukuki sonuçlar bitmemiş durumda fakat şu anda hukukun gereği biz bu uygulamayı yapmak zorundayız. Yarın bir gün eğer bu hukukun sonucu değişirse sevgili başkanımla birlikte bunu yine aynen uygulayacağımız konusunda hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler, hukuka saygılı, güvenen insanlarız, ne gerekiyorsa onu yaparız. Bugün, hukukun gereği Mustafa Taş’ın başpehlivan olarak ilanıdır, biz de buradan bunu tüm kamuoyuna ilan edeceğiz. İnşallah bundan sonrası da tarihi güreşimiz Kırkpınar için hayırlı şekilde tezahür eder” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.