grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Kırşehir Lavanta Şöleni'nin 3.sü Gerçekleştirilecek

Kırşehir Belediyesi 3. Lavanta Şöleni, Güldiken Mahallesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü karşısında oluşturulan Lavanta Bahçesi’nde yapılacak

Gündem Yayın: 21 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 21.06.2023 22:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kırşehir Belediyesi 3. Lavanta Şöleni, 25 Haziran 2023 Pazar günü saat 12.00’da Kırşehir’in Koku Vadisi olan Lavanta Bahçesi’nde yapılacak. Lavanta Şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için saat 09:30’da İş Bankası önünden ücretsiz servisler kaldırılacak.

 

Kuraklığın giderek artması ile birlikte Lavanta ekiminin önemli bir alternatif tarım ürünü haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Selahattin, yapmış oldukları çalışmalarla Lavantanın Kırşehir’de yetiştirilebileceğini gösterdiklerini vurgulayarak ekonomik değeri yüksek olan Lavantaların Kırşehir çiftçisi için önemli bir alternatif olduğuna dikkat çekti.

 

2020 yılında ilk hasadın, 2021 yılında da ikinci hasadın, 2022 yılında ise üçüncü hasadın yapıldığını hatırlatan Başkan Ekicioğlu, yapılan hasatlarla birlikte çiçeklerin kurutulduğunu ve Kırşehir halkına tanıtım amaçlı dağıtıldığını da dile getirdi.

 

Lavanta Şöleni ile de Kırşehirli üreticilerin dikkatini Lavantaya çekmek istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ilerleyen süreçlerde bu alanda ülke ihtiyacına da katkı sunmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Başkan Ekicioğlu, “Lavanta Bahçesini yaz boyunca sürekli ziyaretçilere açık tuttuk, daha önceki şölenlerimize de büyük ilgi ve katılım olduğunu gözlemledik. 25 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleştirecek olduğumuz 3. Lavanta Şöleni alanında da yine önceki yıllarda olduğu gibi Lavanta Yağı, Lavanta Kesesi, Lavanta buketi, Lavanta yağı ve Lavanta Fidesi stantlarımız bulunacak.Şölen alanında Canlı Müzik, Panoramik fotoğraf çekim köşeleri, çocuklarımıza özel Palyaço gösterisi ve balon dağıtımı da gerçekleştirilecek.Tüm hemşehrilerimizi Kırşehir’in Koku Vadisi Lavanta Bahçemizde gerçekleştirilecek olduğumuz 3. Lavanta Şölenimize katılmaya davet ediyorum.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.