grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Ahilik Müzesi Açılışa Hazırlanıyor

Medeniyetimizin temel değerlerinden olan ve Ahilik alanında açılan ilk müze olma özelliği taşıyan Kırşehir Ahilik Müzesi açılışa hazırlanıyor.

Gündem Yayın: 15 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 15.09.2023 22:54:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali H. Mete Buhara, “Ahilik tarihinin anlatıldığı, geleneksel üretim malzemelerinin yer aldığı, Ahilik ile ilgili bütün görsellerin sergileneceği müze yakın zamanda kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor. Müzemizin açılışını Ahilik Haftası programı kapsamında gerçekleştireceğiz. Ahi esnafının yaptığı tüm işler, günümüz teknolojisi ile bütünleşmiş bir şekilde ziyaretçilerine sunulacak. Ülkemizin en büyük bütünleşik ekranlarından bir tanesi olan ekranda Şed kuşatma başta olmak üzere Ahilik ile ilgili bütün değerler misafirlere izletilecek, bu şekilde Ahilik geleneğinin gelecek nesillere aktarılmasına önemli katkı sağlayacak. Ziyaretçilerin büyük beğenisini ve Kırşehirlilerin takdirini kazanacağını düşündüğümüz Ahilik Müzesi ilimize hayırlı olsun diyoruz.” dedi.

Vali H. Mete Buhara, açıklamadan sonra beraberindekilerle birlikte basın mensuplarına Ahilik Müzesini gezdirerek tanıttı.

 

 

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.