grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Öldürülüp gömülen Vildan ve Osman Çelik davası onandı.

Kırşehir'in Kaman ilçesinde kaçarak evlenen Vildan (24) ve Osman Çelik’in (25) öldürülüp gömülmesiyle ilgili 8'i tutuklu 9 kişi, güvenlik gerekçesiyle Uşak'ta yargılanmıştı.9 sanıktan 6'sına verilen cezalar İzmir Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.

Gündem Yayın: 06 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 06.01.2024 13:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşanan ve toplumda büyük yankı uyandıran Vildan ve Osman Çelik çiftinin öldürülmesi olayında, 9 sanıktan 6'sına verilen cezalar İzmir Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı. Bu dava, Türkiye'de töre cinayetleri konusunda önemli bir örnek teşkil etti.

Olay, 31 Ocak 2020'de Kaman ilçesinde gerçekleşti. Vildan ve Osman Çelik çifti, evlendikten sonra ilçe merkezine yerleşti. İki gün haber alınamayan çiftin cesetleri, Dağbaşı mevkiinde toprağa gömülmüş halde bulundu. Çiftin tabancayla öldürüldüğü belirlendi.

Yapılan soruşturma sonucunda, Vildan Çelik'in ailesi ve akrabalarından oluşan 9 kişi gözaltına alındı. Bu sanıklardan 6'sına 'töre saikiyle öldürme' ve 'kişiye yönelik eziyet çektirerek töre saikiyle öldürme' gibi suçlardan 1 yıl ile 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Üç sanık ise beraat etti.

Güvenlik gerekçeleri nedeniyle Kırşehir yerine Uşak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, geçen yıl 5 Mart'ta sonuçlandı. Mahkeme, sanıkların avukatının da hazır bulunduğu duruşmada kararını verdi.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararında hukuka aykırı bir durum olmadığını belirterek istinaf başvurularını reddetti.

Taraf avukatlarının itirazı üzerine dosya, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşındı. 4'üncü Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını onayladı ve Yargıtay temyiz yolunu açık bı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.