grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Bilgisayar ve Telefon Desteği Gençlerin Beklentilerini Karşılamadı

Cumhurbaşkanı tarafından seçim öncesi vaat edilen ve geçtiğimiz günlerde detayları açıklanan ; gençlere yönelik bilgisayar ve telefon desteği çalışması gençlerin beklentilerini karşılamadı.

Gündem Yayın: 29 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 29.09.2023 00:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Cep telefonu ve bilgisayar desteği verileceğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Bu destekle cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44.4’üne bilgisayarlar için ise piyasa fiyatının yüzde 16.7’sine kadar bir tutarda destek sağlayacağız. Yine örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu haklarını istedikleri 3 mobil şebeke operatörünün biri üzerinden kullanabilecekler” açıklamasında bulundu.

 

Ancak söz konusu destek açıklaması seçim öncesi yapılan vaadin ardından gençlerde yarattığı beklentileri karşılamadı.Birçok genç, desteğe getirilen 9 bin 500 TL sınırının altında kalan cep telefonu ve bilgisayarların düşündükleri performans ölçüsünde olmadığını düşünüyor.

 

Konuyla ilgili gençlerin değerlendirmelerin aldık ve şu yorumlarla karşılaştık :

- Hep Iphone hayalim vardı.Yurt dışındaki gençleri izliyoruz ve takip ediyoruz.Yurt dışında yaşayan akrabalarım da geliyor.Çocuklarının elinde bile Iphone var ama ben Türkiye’de yaşayan birisi olarak Iphone alamıyorum.Belki bunu lüks olarak değerlendirenler ve ‘ne gerek var’ diyenler olabilir ama akranlarımız başka ülkelerde bu teknolojiyle buluşuyor ve yaşıyoruz.Bu bizim de hakkımız…

 

- 9 bin 500 TL’nin altındaki bilgisayarda ne yapabilirsiniz ? İnsanlar oyun oynayacağımızı düşünüyor ama mesela ben mimarlık bölümü öğrencisiyim, çıktı alıyorum render alıyorum.Bu bilgisayarlarla bu işlemleri gerçekleştiremem.Dolayısıyla beklentilerimi karşılayan bir açıklama olmadı.Ucu açık vaatlerle insanlar ikna ediliyor ve oy verdiriliyor ama sonunda her şey boş çıkıyor.

 

- Bu desteğe sözüm yok.Bu fiyatlara doğru düzgün ne telefon bulabilirsiniz ne de bilgisayar.Bulsanız da uzun ömürlü olmazlar.İş de yapamazsınız.Fakat 10 gb ücretsiz internet güzel bir uygulama.

 

- Birkaç model dışında bize uygun telefon ve bilgisayar modeli yok bu destek kapsamında.Bir de bu fiyat sınırı güncellenecek mi malum sürekli olarak fiyatlar değişiyor.Bu destek uygulamaya konduğunda bahsettiğim modelleri de alamayabiliriz.

 

Bilgisayar mühendisliği bölümü okuyan birisi olarak, Allah’tan ihtiyacım olan bilgisayarımı daha önce almıştım ve kullanıyorum ancak birçok arkadaşım bilgisayar alamıyor ya da bilgisayarını yenileyemiyor.Bu pahalılıkta gençlerin teknoloji alanında yeni şeyler üretmesi imkansız.

 

- Parası olan alıyor ama olmayanlar bizim gibi uzaktan bakıyor.Ne yazık ki ülkede ne gelir eşitliği ne de fırsat eşitliği var.Dolar yüzünden fiyatlar aldı başını gitti.7 yıldır aynı telefonu kullanıyorum.Yaşıtlarımız Avrupa’da 2 yıldan fazla aynı telefonu kullanamıyor.Teknosa’ya gidip telefonları inceliyoruz.İstediğim telefonu maalesef alacak gücümüz yok.Bize çalışın kazanın diyorlar ama kazandığımız parayla ancak karnımızı doyurabiliyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.