grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Yurt Dışındaki Kırşehirliler İçin Buluşma Etkinliği Düzenlendi

Yurt dışında yaşayan Kırşehirli hemşehirlilerimiz için Kırşehir Valiliği tarafından ''Gurbetçi Buluşması'' gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 29 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 29.07.2023 15:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Farklı ülkelerden memleket ziyareti için Kırşehir’e gelen gurbetçi hemşehrilerimiz, Kırşehir Valiliği tarafından düzenlenen “ Gurbetçi Buluşması”nda bir araya geldi.

İlginin yoğun olduğu programda konuşma yapan Vali H. Mete Buhara:

“Bu yıl Valiliğimizce ilkini gerçekleştirdiğimiz “ Gurbetçi Buluşması”nda farklı ülkelerden memleket hasretini gidermek için İlimize gelen değerli gurbetçi hemşehrilerimizle bir arada bulunmaktan dolayı duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Gurbetçilerimizin özellikle çocukları ile birlikte her sene memleketlerini ziyaret etmeleri, kökleri ile bağlantılarını koparmayarak gönül bağlarını devam ettirmeleri bizler için büyük önem arz etmektedir. Memleket sevdalısı tüm gurbetçilerimize gösterdikleri bu hassasiyet için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar kıymetli hemşerilerimizle olan gönül bağımız, gönül birlikteliğimiz devam edecektir. Gittikleri ülkelerde çok ciddi bir mücadele örneği sergileyen gurbetçilerimizin bulundukları ülkelerde elde ettikleri başarılar bizler için iftihar vesilesidir. Yaşadıkları ülkelerde bir çok alanda fark yarattıklarını bilmek ve artık işçi değil iş veren duruma gelmiş olduklarını görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir.

Yurt dışında yaşayan Kırşehir gönüllüsü siz kıymetli gurbetçilerimizi çok seviyor, baba ocağını ziyaretlerinizi önemsiyoruz. Katılımlarınız için teşekkür ediyor, ayrıca sizlerden burada olmayan gurbetçi hemşehrilerimize selamlarımızı iletmenizi rica ediyorum.” dedi.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlikte gurbetçi vatandaşlara ve misafirlere aşure ikramı yapılırken Kırşehir Ustalar ve Abdallar Topluluğu ile Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Topluluğunun söylediği türküler katılımcıların beğenisini aldı.

 

 

 
#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.