grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Yeni Basılan Madeni 5 TL'de Büyük Ayıp

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün bastığı 5 liralık 100 milyon adet madeni para dolaşıma girdi. Ancak para üzerindeki Atatürk rölyefi tartışma yarattı.

Gündem Yayın: 19 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 19.12.2023 22:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Cumhuriyet'in 100. Yılı Anısına 5 TL Değerindeki Madeni Hatıra Paraların Çıkarılmasına İlişkin Tebliğ" 31 Ekim 2023 günü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Paraların çapı 28,15 milimetre, kalınlığı 1,70 milimetre, ağırlığı ise 8,25 gram olarak belirlendi. Paraların ön yüz deseni, dış halkada 8 köşeli Selçuklu yıldızı motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarı kullanılarak derinlik kazandırıldı. 

Ayrıca, ön yüzde halka ve göbeğin birleşim yerinde ay yıldıza, ortada "Türkiye Yüzyılı" logosuna yer verildi. Logonun solunda 5 rakamı, altta "Türk lirası" yazısı ve yazının altında "2023" ibaresi bulunuyor. 

Arka yüz deseninde ise Cumhuriyet'in kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rölyefi, altta Cumhuriyet'in 100. yılı logosu ve çevrede "Türkiye Cumhuriyeti" yazısı yer aldı. Ancak Atatürk’ün madeni para üzerindeki rölyefi tartışmaya neden oldu. 

Sosyal medya kullanıcılarının büyük bölümü, yeni madeni 5 TL üzerindeki Atatürk görselinin Atatürk’e benzemediğini belirterek duruma tepki gösterdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.