grandpashabet giriş grandpashabet sinavmerkezi.org bahis siteleri

Malyada hasat uzun yıllar ortalamasının üzerinde gerçekleşiyor.

Boztepe ilçesindeki Malya Tarım İşletmesi Müdürlüğünde hububat hasadı sürüyor. Modern ekipmanların ve teknolojinin kullanıldığı işletmede, en yüksek rekolte bekleniyor.

Gündem Yayın: 01 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 01.08.2023 23:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM) 4. büyük işletmesi konumunda olan Malya Tarım İşletmesi'ndeki bu yıl yapılan hasat yüzleri güldürdü. İşletmenin müdürü, Ahmet Gezer, rekoltenin mutluluk verici olduğunu ve Buğdayda dekarda 500 arpada ise 400 kilogram alındığını ifade eden Gezer, gazetemize yaptığı açıklamasında şöyle konuştu:

"Şu anda 18 bin dekar alanda arpa, 42 bin dekar alanda da buğday üretimi yapıyoruz. Ürettiğimiz mahsulleri sertifikalandırıyoruz ve çiftçimizin hizmetine sunuyoruz. Verim çok yüksek, beklediğimizin de üzerinde gerçekleşiyor.

 Bu yıl, işlememizde yapılan hasatta en yüksek rekolteyi bekliyoruz. 27 bin ton civarında mahsul bekliyoruz. Yani geçmiş yıllarda hiç bu noktada böyle bir verim alınmamış. Kendi rekorunu kırmış olacağız

Malya Tarım İşletmesi Müdürü Ahmet Gezer, , işletmenin arazi büyüklüğünün 218 bin 828 dekar olduğunu ve bu alanın 158 bin dekarında kültür altı arazi faaliyetleri yapıldığını söyledi.

Bu faaliyetlerden buğday tohumculuğunda 3, arpa tohumculuğunda 2 çeşitle çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Gezer, "Buğday çeşitleri olarak Bayraktar 2000, Bezostaja 1 ve ES 26 çeşitlerimiz var. Toplam buğday alanımız 42 bin 715 dekar. Arpa cinsi olarak da Tarım 92, Burak Bey çeşidiyle üretime devam etmekteyiz." diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.