Özgür Özel, Kırşehir ziyaretinde madencilik tehlikesini ve emeklilerin geçim sıkıntılarını dinledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kırşehir ziyaretinde hem madencilik tehlikesine dikkat çekti hem de emeklilerin geçim sıkıntılarını dinledi. Emekli bir vatandaş, “20 yıldır AK Parti’ye oy verdim ama artık vermeyeceğim” diyerek yaşadığı zorlukları anlattı.

Gündem Yayın: 17 Ağustos 2025 - Pazar - Güncelleme: 17.08.2025 02:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kırşehir’de cuma günü gerçekleşen yoğun katılımlı mitingin ardından cumartesi gününü de çeşitli ziyaretlerle sürdürdü.

Önce CHP İl Başkanlığını ziyaret eden Özel, ardından Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile bir araya geldi. Burada yaptığı açıklamada Kırşehir’in karşı karşıya bulunduğu madencilik tehlikesine dikkat çeken Özel, “Bu madenlerin daha sağlıklı, çevreye daha az zarar veren yöntemlerle çıkarılması gerekiyor. Şirketlerden çok devlet yararı gözetilmeli. Biz de bu konuda elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

Özel, daha sonra Kırşehir Belediyesi Emekliler Lokalinde vatandaşlarla buluştu. Emekliler sorunlarını doğrudan CHP liderine aktardı. Bir emekli vatandaş, yaşanan ekonomik sıkıntıları dile getirerek, “Kırşehir pazarına gelsin, Saray’da oturmasın, milletin içine gelsin. Adam çöpten meyve topluyor, domates salatalık topluyor. Bunlar ayıptır, yanlıştır. Türk emeklisine yakışmayacak bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Özel’in yanına gelen başka bir emekli yurttaş ise yıllardır AK Parti’ye oy verdiğini belirtip artık desteğini çektiğini söyledi. Geçim sıkıntısını anlatan vatandaş, “En az 20 yıldır AK Parti’ye oy veriyorum. Evime ekmek alamaz hale geldim, iki çocuk okutuyorum. Nakliyecilik yapıyorum, 16 bin TL ile hiçbir yere varamıyorum. 32 yıl esnaflık yaptım, vergimi ödedim, ama karşılığında şimdi geçinemiyorum” dedi.

Özel’in, “Hala AK Parti’ye üye misin?” sorusuna emekli vatandaş, “Bundan sonra AK Parti’ye oy vermeyeceğim, bizi bitirdi. Bir pazara git gör, adım atacak halimiz kalmadı” yanıtını verdi.

#
Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.